به گزارش تریبون تبریز، محمدتقی ستاری در گفتوگویی، اظهار کرد: تقریباً امروز همه میدانند علت خشکی دریاچه ارومیه چیست. شاید در سالهای گذشته مردم اطلاعات کمی در این زمینه داشتند، اما اکنون آگاهی عمومی در این باره افزایش یافته و بسیاری از مردم حتی درباره راهکارهای احیای دریاچه نیز نظر دارند.
وی با اشاره به تلاشهای علمی انجامشده در دانشگاههای تبریز و ارومیه گفت: تنها در این دو دانشگاه بیش از هزار مقاله علمی در زمینه علل خشکی و نحوه مقابله با بحران دریاچه ارومیه نوشته شده است، اما متأسفانه این تحقیقات کمتر مورد استفاده قرار گرفته و نتیجه آن، ادامه روند خشک شدن دریاچه بوده است.
استاد دانشگاه تبریز با انتقاد از روند کند احیای دریاچه ارومیه، تاکید کرد: مهمترین دلایل عدم موفقیت طرحهای احیایی نبود اراده سیاسی قوی، بروکراسی گسترده اداری، تخصیص نیافتن بودجه کافی و مصرف نادرست منابع آبی از جمله مهمترین موانع احیای دریاچه ارومیه است.
ستاری درباره نقش تغییرات اقلیمی در این بحران نیز توضیح داد: بر اساس مطالعات ما، سهم تغییرات اقلیمی در خشک شدن دریاچه حداکثر ۲۵ درصد بوده و ۷۵ درصد دیگر ناشی از عوامل انسانی است. در واقع، ما در زمینه کشاورزی، زراعت و استفاده صحیح از منابع آبی عملکرد مناسبی نداشتهایم.
وی با تأکید بر تأثیر ساختار اقتصادی منطقه بر بحران آب افزود: نبود صنایع قوی در استان آذربایجان غربی موجب شده مردم برای تأمین معیشت خود به زراعت و باغداری روی آورند که همین امر باعث افزایش سطح زیرکشت و مصرف بیشتر آب شده است.
این استاد دانشگاه سیاستهای نادرست در حوزه کشاورزی را نیز از عوامل تشدید بحران دانست و گفت: برخی از سیاستهای دولت در راستای خودکفایی، منجر به تغییر الگوی کشت در منطقه شده و فشار مضاعفی بر منابع آبی وارد کرده است.
ستاری در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه ما با ناآگاهی و جهالت خود، زمینهساز خشکی دریاچه ارومیه شدهایم و اگر مدیریت علمی و اراده واقعی در سطح ملی شکل نگیرد، جبران خسارات آن در آینده ممکن نخواهد بود.
با ناآگاهی خود باعث خشکی دریاچه ارومیه شدهایم
تریبون تبریز: استاد منابع آب و عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز، گفت: خشک شدن دریاچه ارومیه نتیجه مستقیم بیتوجهی، ناآگاهی و تصمیمات نادرست انسانی در حوزه مدیریت منابع آب و کشاورزی است.
لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=36718
- ارسال توسط : esarbaz
- 7 بازدید
- بدون دیدگاه

















