شهنام اشتری با اعلام این خبر، اظهار کرد: منطقه فسیلی مراغه جزو پنج منطقه مهم فسیل مهرهدار جهان میباشد که منطقه آهق به عنوان بخش زیرین سازند مراغه برای اولین بار مورد کاوش، شناسایی و حفاری قرار گرفته است.
وی ادامه داد: فسیلهای حیرتانگیزی مربوط به خانوادههای اسبها، فیلها، گاوسانان ( آنتیلوپها، غزالها، گوزنها، زرافهها و …)، سوئیدها، کرگدنها و انواع گوشتخواران در حفاری جدید به دست آمده است.
وی افزود: سایت فسیلی مهرهدار آهق از نظر گسترش افقی، یکی از طولانیترین لایههای شناسایی شده تا کنون است و بدون شک دارای سن بیش از ۱۰ میلیون سال پیش است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان حفاری سایت آهق را به عنوان اولین ظهور فسیلهای مهرهدار سازند مراغه معرفی کرد که میتواند سن دقیقتری برای افق فسیلدار مراغه تعیین کند.
وی اظهار کرد: حفاری انجام شده با اعتبار بالغ بر سه و نیم میلیارد ریال از تیرماه در حال انجام میباشد که تا پایان مهرهماه ادامه دارد و خوشبختانه از سال ۱۴۰۰ به طور مرتب اعتباراتی برای حفاری و کاوش در سازند مراغه اختصاص مییابد که در بخش تجهیز مرکز تحقیقات دیرینهشناسی کشور به مرکزیت مراغه و حفاری هزینه میشود.
به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجانشرقی، وی با بیان اینکه منطقه آهق دارای توانمندی بالا از نظر فسیلهای مهرهدار، بیمهرگان و گیاهی بوده که منحصر بفرد و حیرت انگیز است، تاکید کرد: این ظرفیت ارزشمند که نمونه آن در دیگر کشورهای منطقه نظیر ندارد و در سطح دنیا نیز موارد مشابه آن اندک است به طوری که نیازمند مطالعه و معرفی بیشتر و ایجاد ژئوسایتهای مختلف در قالب یک ژئوپارک جهانی که دارای اهمیت بسیاری است.