تا هفته پیش کمتر کسی فرزاد صفری را میشناخت و نام این کاراتهکار به گوش کمتر کسی رسیده بود؛ اما امروز معروفترین کاراته کار تبریزی و حتی ایرانی است و این شهرت علاوه بر مدال خوشرنگ طلاییش در مسابقات پارا کاراته آسیای به خاطر حرکت پهلوانی و زیبای این کاراتهکار دوست داشتنی در این مسابقات بود.
منش و راه و رسم پهلوانی کشتیگیران ایران همواره زبانزد جهانیان بوده است. از حرکت تختی در مسابقات جهانی که پای مصدوم حریفش را نگرفت تا 35 سال پیش که عسگری محمدیان بعد از شکست در فینال المپیک سئول، حریف پیروزش را بر دوش گرفته و در سالن چرخاند. ورزش اول کشور همیشه به پوریای ولیها و تختیها بالیده است.
اما، حالا فرزندی از دیار سهند، پرچم ایران را بر فراز پهناورترین قاره جهان برافراشته است.
سهم ایران در این دوره از مسابقات ۴ طلا و یک نقره بود. اما طلای فرزاد، خوش رنگترین مدال مسابقات بود و حرکت و منش پهلوانیش نیز، فرزاد را تا ابد در ذهن ها ماندنی کرد.
فرزاد صفری، کاتا کار آذربایجانشرقی متولد سال ۱۳۷۰ فرزند مرحوم صمد صفری مربی کاراته آذربایجانشرقی است.
مرحوم صمد صفری دوست داشت فرزندش نیز راه پدر را طی کند. به همین جهت فرزاد از همان دوران کودکی کاراته را نزد پدر به عنوان نخستین مربیاش فرا گرفت.
از آنجا که در مرام و منش ما ایرانیها نیکی و خوبی هیچگاه رنگ نمیبازد، بعد از درگذشت پدر فرزاد، آموزش وی متوقف نشد و احد شاهین قهرمان کاراته جهان و آسیا جوانمردانه و خالصانه مربیگری فرزاد صفوی را بر عهده میگیرد.
تلاشهای پدر فرزاد، احد شاهین مربی بامرام و البته خود فرزاد در اولین حضورش در رقابتهای بینالمللی به ثمر نشست و فرزاد صفری موفق به کسب عنوان قهرمانی مسابقات سندرم داون کلاس K۲۲ آسیا شد.
جهان به احترام فرزاد ایستاد
زمان اعلام شدن برنده مسابقه فرا رسید فرزاد صفری در فینال مسابقات کاراته پاراآسیایی برابر حریف عربستانی خود به برتری دست یافت.
پس از اعلام نتیجه، فرزاد منتظر عکسالعمل حریفاش نماند و با سرعت به سمت حریف رفت و با همان جوانمردی که از یک ایرانی انتظار میرفت، دست حریف عربستانی را بالا برد.
حاضران در سالن مسابقات، مات و مبهوت از حرکت کاراتهکار تبریزی شدند. تماشاگران به احترام فرزاد برپاخواسته و وی را تشویق کردند. تشویقی که به دلیل طولانی شدنش، موجب وقفه چند دقیقهای در ادامه مسابقات شد.
مدالم را مدیون امام حسین هستم
کاراتهکار تبریزی با چهره مهربانش زیاد دوست ندارد در مورد موفقیتاش صحبت کند. خیلی متواضعانه از شاهین مربیاش تشکر میکند که نقش زیادی در این پیروزی و کسب مدال خوشرنگ داشت.
فرزاد در سخنانی کوتاه گفت: با دعای خیر مردم موفق شدم مدال طلا را کسب کنم و این مدال را مدیون سید الشهدا و دعای عزاداران امام حسین هستم و تلاش میکنم در مسابقات جهانی هم مدال طلا را کسب کنم.
شاهین: حرکت پهلوانه فرزاد در تاریخ ثبت شد
مربی کاراتهکار تبریزی گفت: وجود و ذات فرزاد سرشار از مهربانی است و برای همین دست حریفاش را بالا برد و تحسین جهان را برانگیخت.
احد شاهین افزود: به گفته مسئولان جهانی و آسیایی رشته کاراته، فرزاد صفری بهترین کاراتهکار مسابقات پاراآسیایی مالزی بوده و این نه به خاطر مدال طلایش، بلکه حرکت پهلوانانهاش بود.
وی افزود: بعد از حرکت فرزاد، تماشاگران حاضر در سالن به احترام وی به پاخواسته و وی را تشویق کردند و حتی مسابقات با وقفه چند دقیقهای همراه شد.
شاهین تصریح کرد: این ورزشکاران سندرم داون کشور نشان داد که ملاک قهرمانی تنها کسب مدال نیست، بلکه منش و رفتار پهلوانانه است که همیشه ماندگار خواهد بود و حرکت وی میتواند الگوی بسیاری از ورزشکاران شود. در بحت الگوسازی قبلا هم عنوان کرده بودم که کار زیادی نشده است، اما همین حرکت فرزاد بازتاب گستردهای داشت و بسیاری از ورزشکاران و هنرمندان نامی جهان حرکت وی را در صفحات اجتماعی خود به اشتراک گذاشته و وی را تحسین کردند.
این مربی نامدار کاراته کشور خاطرنشان کرد: جا دارد از اولین مربی فرزاد که پدر مرحومش بود، به نیکی یاد کنیم. بعد از درگذشت وی، حضور فرزاد در سالن برای تمرینات قطع نشد اما فرصتی برای بروز استعدادهایش فراهم نشده بود و خوشحالم مسابقات پاراآسیایی محلی برای درخشش این ورزشکار شده و انشاالله در مسابقات جهانی یک مدال خوش رنگ دیگر برای کشور به ارمغان بیاورد.