به گزارش روز شنبه تریبون تبریز به نقل از ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین محمد علی آلهاشم در همایش ائمه جمعه این استان در شهرستان خداآفرین از بانکهای عامل خواست به وظیفه خود در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به طور کامل عمل کنند.
وی با انتقاد از همراهی نکردن بانکها در اجرای موفق این قانون مهم افزود: اگر چه تصویب قانون جوانی جمعیت، امیدها را به بهبود وضعیت شاخصهای جمعیتی افزایش داده بود، اما کارشکنی بانکها باعث شده است، این قانون آنطور که باید و شاید در تغییر واقعیتهای میدانی موثر عمل نکند.
وی مسئله جمعیت و نیروی انسانی را مهمترین رکن توسعه جامعه خواند و ادامه داد: رشد اقتصادی، اقتدار سیاسی، تقویت صندوقهای بازنشستگی و تامین اجتماعی کشور همگی در گرو مسئله فرزندآوری و جوانی جمعیت است، از اینرو بانکها موظف هستند اولویت نخست منابع خود را به تسهیلات ازدواج و فرزندآوری اختصاص دهند.
امام جمعه تبریز اظهار کرد: تا حالا بانکها به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کم لطفی کردهاند چرا که به عنوان مثال، قرار بود زوجهای جوان برای دریافت وام فقط یک ضامن معرفی کنند در حالیکه بانکها با تمرد از این قرار، ضامن بیشتری میخواهند که این مسئله موجب نارضایتی و دلسردی زوجهای جوان شده است.
نماینده ولی فقیه در استان، ایجاد قرارگاه تخصصی فرهنگی برای پیگیری و تسهیل امور مربوط به قانون جوانی جمعیت را ضروری دانست و گفت: متاسفانه در کشور دستگاه تخصصی تعیین راهبرد واحد برای مسئله جمعیت وجود ندارد و گمان میشود نبود این قرارگاه فرهنگی میزان اثرگذاری قانون جوانی جمعیت را کاهش می دهد و به کشور آسیب خواهد زد.
بیشتر بخوانید
- ۲۵ هزار نفر در آذربایجانغربی در نوبت وام ازدواج و فرزندآوری هستند/ ۸۰ هزار مورد پرداخت شد
- چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال وام فرزندآوری در خراسانشمالی پرداخت شد
۳۰ اردیبهشت سالروز ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی رهبر انقلاب در تقویم جمهوری اسلامی ایران، “روز ملی جمعیت” نام گرفته است.