به گزارش تریبون تبریز سعید جعفریراد رئیس پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی امروز در گفت و گو با خبرنگاران ضمن اشاره به تغییر سیاست پارک علم و فناوری در زمینه فروش محصولات فناوران، اظهار کرد: ایجاد دپارتمان تجاریسازی، فروش، توانمندسازی و سرمایهگذاری در پارک علم و فناوری، منجر به افزایش آمار فروش داخلی محصولات شرکتهای فناور و دانشبنیان شده است و در زمینه صادرات و فروش خارجی تولیدات شرکتها، مخصوصا در کشورهای منطقه قفقاز و کشور ترکیه، از کارگزاران صادراتی استفاده میشود.
افزایش ۳ برابری صادرات محصولات دانش بنیانی
وی در زمینه میزان فروش داخلی و صادرات شرکتها، ضمن اشاره به افزایش ۳ برابری صادرات سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ به میزان ۹.۵ میلیون دلار گفت: در ۶ ماهه اول امسال، شرکتهای فناور و دانش بنیان مستقر در پارک ۳.۶ میلیون دلار صادرات در زمینه قیرهای پلیمری و رنگی، تولید ماشینآلات و کنتورهای هوشمند آبی و سایر محصولات فناورانه داشتند.
جعفریراد ادامه داد: همچنین فروش داخلی شرکتها در ۶ ماه اول سال ۱.۳ همت تومان است که به نظر میرسد تا پایان سال به میزان ۲ برابر افزایش پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: تعداد شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک در حال حاضر ۱۰۲ شرکت میباشد که حدود ۴۲ درصد نسبت به شهریورماه سال گذشته افزایش یافته است.
شیوهنامه جدید ارزیابی شرکتهای متقاضی دانشبنیانی
جعفریراد با اشاره به شیوهنامه جدید ارزیابی شرکتهای متقاضی دانشبنیانی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: با رایزنیهای انجامگرفته، پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی در کنار پارکهای علم و فناوری خراسان رضوی، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، صنعتی شریف و سیستان و بلوچستان به صورت آزمایشی و پایلوت به عنوان ارزیابان صلاحیت شرکتهای دانشبنیان نوپا انتخاب شدهاند.
رئیس پارک علم و فناوری در خصوص میزان تسهیلات اعطایی مربوط به جزء ۲ بند (ب) تبصره ۱۶ نیز متذکر شد: تعداد ۱۹۳ شرکت دانشبنیان و فناور به مبلغ ۶۷ میلیارد تومان وام دریافت نمودهاند که باید به تعداد ۴۴۵ نفر اشتغال جدید ایجاد کنند.
تغییر رویکرد پارک علم و فناوری از تکنولوژی پوش به مارکت پوش
جعفری راد با اشاره به امضای تفاهمنامه برش استانی گفت: با هدف همکاری در توسعه برنامههای اقتصاد دانشبنیان در استان آذربایجانشرقی، توافقنامه همکاری مشترک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و استانداری آذربایجانشرقی به ارزش ۳.۲۵ هزار میلیارد تومان امضاء شده است که به موجب آن، مبلغ مذکور به طرحهای پیشران و توسعه زیست بوم استان آذربایجانشرقی تعلق میگیرد.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: رویکرد پارک علم و فناوری از تکنولوژی پوش به مارکت پوش تغییر کرده است و بر این اساس تلاش پارک علم و فناوری، هدایت و راهنمایی فناوران جهت تامین نیازهای بازار میباشد.