به گزارش تریبون تبریز، سرهنگ فریدون قنبرزاده در نشست تجزیه و تحلیل تصادفات تصادفات آذربایجان شرقی افزود: میزان تصادفات جرحی و فوتی در استان نگران کننده است و بر اساس آمار میزان تصادفات در سال گذشته سیر افزایشی داشته بود.
رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی گفت: میزان فوتی ها در تصادفات درون شهری سال ۱۴۰۲ در آذربایجان شرقی نسبت به سال قبل از آن ۳۸ درصد بیشتر شده است که تبریز با ۶۰ درصد تصادفات در جایگاه اول و مراغه با ۲۰ درصد در رتبه دوم قرار دارد.
سرهنگ قنبرزاده با بیان اینکه رنج سنی فوتی ها در فرودین بین ۲۰ تا ۲۵ سال است افزود: در فروردین ماه سال جاری ۱۹ نفر در رنج سنی یاد شده در تصادفات درون شهری استان جان خود را از دست داده اند که ۴۰ درصد کل فوتی ها را شامل می شود.
رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی با اشاره به رنج سنی فوت شدگان تاکید کرد: انتظارمان از والدین این است اجازه ندهند فرزندانشان بدون گواهینامه و رعایت قوانین رانندگیکنند.
وی ادامه داد: اکثر تصادفات منجر به فوت از ساعت ۱۸ به بعد اتفاق افتاده است که ۶۰ درصد کل تصادفات فرودین را شامل می شود.
سرهنگ قنبرزاده به عوامل اصلی تصادفات منجر به فوت اشاره کرد و گفت: عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه با ۹ مورد در رتبه اول و هدم توجه به جلو با ۴ مورد در رتبه بعدی قرار گرفته است.
وی افزود: در شهرستان تبریز نیز ۸۹ درصد تصادفات فوتی با ۸ مورد مربوط به عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از تخطی از سرعت مطمئنه و ۱۱ درصد آن با ۱ مورد به دلیل عدم توجه به جلو است.
رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی کنترل ترافیک را وظیفه همگانی دانست و گفت: تمام دستگاه ها در کنترل ترافیک و تصادفات باید به میدان بیایند و صرف حضور پلیس کافی نیست؛ بطوریکه که در ایام تعطیلات عید به دلیل حضور دستگاه های مختلف میزان تصادفات کاهشی بود.
سرهنگ قنبرزاده با انتقاد از عقب ماندگی تبریز در هوشمند سازی معابر اظهارداشت: تبریز از لحاظ هوشمندسازی معابر فقیر است بطوریکه در در بین کلانشهرهای کشور در جایگاه های آخر قرار گرفته، بنابراین ضروری است مسئولین در این راستا برنامه ریزی جدی نمایند.
رئیس پلیس راهور آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه بخورد با تخلفات حادثه ساز افزایش یافته است گفت: در سال ۱۴۰۲ میزان برخورد با تخلفات حادثه ساز ۳۸ درصد در عناوین مختلف افزایش یافته است؛ برای نمونه برخورد با تخلف تجاوز از سرعت مجاز حدود ۲۲۳ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: همچنین در فروردین ماه جاری ۶۵۸ مورد توقیق گواهینامه و خودرو اتفاق افتاده که ۳۳۴ مورد مربوط به دلیل نداشتن گواهینامه، ۱۵۰ مورد تخلفات حادثه ساز،۱۲۵ مورد نموره منفی و ۴۹ مورد نیز به دلیل استفاده از مواد روان گردان بود.
سرهنگ قنبرزاده در پایان به طرحی غربالگری اشاره کرد و گفت: در این طرح رانندگان پرخطر شناسایی و به کلنیک غربالگری معرفی می شوند که پس از بررسی نتایج برخوردهای لازم همجون معرفی به کلنیک تخصص، معرفی به کمپ ترک اعتیاد و اخذ تعهد انجام می شود.
وی اضافه کرد: از ابتدای زمان اجرای طرح غربالگری ۲۵۶ نفر به این کلنیک ها معرفی شده است.