پرویز شهابی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در حاشیه افتتاح اولین کارخانه نوآوری دارویی کشور در تبریز در گفتوگو با خبرنگاران از استقرار ۱۰ شرکت فناور دارویی در این کارخانه خبر داد و اظهار کرد: ۱۶ پروژه دارویی شروع به فعالیت کرده است.
وی، هدف از راهاندازی این کارخانه را پاسخگویی به نیازهای دارویی کشور اعلام کرد و گفت: با راهاندازی اولین کارخانه نواوری دارویی تمام نیازهای دارویی کشور از طریق کارخانهها و معاونت غذا و دارو احصاء میشود و برای پاسخگویی به این نیازهای دارویی هستههای فناور و مسألهمحور شکل میگیرد که در مرکز آن دانشجویان نخبه دانشگاهها قرار دارند و به کمک اساتید دانشگاه علوم پزشکی و مخصوصا اساتید دانشکده داروسازی، کارخانههای دارویی برای مشکلات دارویی پروپزال نوشته میشود.
وی ادامه داد: این پروپزال در قالب یک طرح اجرا شده و در طی ۹ ماه مشکلات و نیازهای دارویی کشور به محصول تبدیل میشود.
شهابی ادامه داد: محصول اولیه میتواند توسط کارخانه دارویی تولید شود یا اینکه خود فناور بخواهد آن را تولید کند که در این صورت در پارک سلامت یا مرکز رشد به عنوان یک شرکت دانش بنیان محصول را تولید میکند.
وی متذکر شد: در این کارخانه فضای اشتراکی برای دانشجویان و هستههای فناور و سالن کنفرانس ایجاد شده و در حال تجهیز کارگاهها هستیم.
شهابی ادامه داد: هستههای فناور و مسألهمحور در قالب طرح شهید احمدی روشن فعالیت میکنند و تمام امکانات دانشگاه علوم پزشکی در اختیار آنان است و در حال حاضر ۱۰ شرکت دارویی در این مرکز مستقر بوده و ۱۶ پروژه دارویی آغاز شده است.