سفیر ایران در فدراسیون روسیه طی نشست استاندار و فعالان اقتصادی این استان با سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو اظهار کرد: مشکلات و موانع فراروی توسعه مناسبات دوجانبه ایران و روسیه با رویکرد و اراده دولت سیزدهم مبتنی بر نگاه دوراندیشانه مقام معظم رهبری و خواست و اراده رئیس جمهوری فدراسیون روسیه در حال برطرف شدن است.
سفیر ایران در مسکو، نقش بخش خصوصی در ارتقای مبادلات تجاری دوجانبه را یادآور شد و گفت: با توجه به توانمندیها و ظرفیتهای داخلی، ایران میتواند سهم بسیار بزرگتری از سطح کنونی در تامین نیازهای کشور روسیه و صادرات به این کشور داشته باشد که این امر میتواند به رونق تولید و اشتغالزایی در کشور منجر شود.
جلالی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به فعالان صنعت گردشگری حاضر در این نشست، تلاشها برای لغو روادید سفرهای گروهی بین ایران و روسیه را یادآور شد و افزود: تحقق این امر نیازمند سرعت عمل بیشتر در سطوح تخصصی است.
بهرهگیری از ظرفیت استان آذربایجانشرقی در کریدور شمال – جنوب
استاندار آذربایجانشرقی نیز که پس از دیدار و مذاکره با رئیس جمهوری تاتارستان روسیه در کازان به همراه فعالان اقتصادی به مسکو سفر کرده است، نیز به عزم ایران و روسیه در بهرهگیری از ظرفیتهای کریدور شمال – جنوب برای افزایش سطح مبادلات اقتصادی دوجانبه و نیز با سایر کشورها اشاره کرد و متذکر شد: استان آذربایجانشرقی ظرفیتهای بسیار مناسبی برای نقش آفرینی در این کریدور دارد.
عابدین خرّم اظهار داشت: هم اینک استان آذربایجانشرقی از طریق خط ریلی و مرز جلفا با کشورهای همسایه شمالی در ارتباط است و اختصاص واگنهای ویژه برای این استان میتواند به افزایش حمل و نقل کالا از طریق این استان منجر شود.
وی همچنین اعلام کرد: استان آذربایجانشرقی میتواند به عنوان قطب تأمین کالای مورد نیاز مناطقی از روسیه همچون جمهوری تاتارستان باشد.
استاندار آذربایجانشرقی در ادامه گفت: ضعف عملکردی در 10 سال گذشته در تعامل با همسایگان سبب از دست رفتن فرصتهای همکاری دوجانبه و جایگزین شدن دیگر کشورها در بازار کشورهای همسایه شده است.
وی با اشاره به نگاه دولت سیزدهم به توسعه مناسبات با کشورهای همسایه، این رویکرد را زمینهساز شکلگیری فرصتهای همکاری به نفع ملتهای منطقه دانست.
در این نشست که با حضور حسین حاتمی نماینده کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، یونس ژائله سعدآباد رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان آذربایجانشرقی از سفیر ایران در مسکو خواست که مقدماتی فراهم شود که دولت روسیه، امنیت سرمایهگذاری فعالان ایرانی را تضمین کند.
ژائله در ادامه آسان و مقرون به صرفه کردن حمل بار به روسیه را خواستار شد و گفت: گاه کرایهها در این مسیر به حدی بالاست که اگر کالاهای صادراتی خود را به کشورهای دور همچون برزیل حمل کنیم، ارزانتر خواهد بود.
در این نشست، برخی فعالان اقتصادی استان آذربایجانشرقی همچنین برخی فعالان صنعت گردشگری که در قالب گروههای جداگانه به مسکو سفر کردهاند، به طرح دیدگاهها و پیشنهادهای خود پرداختند.