به گزارش تریبون تبریز احمد حمزهزاده، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی شامگاه امروز در نشست خبری خود با رسانههای استان آذربایجانشرقی به مناسبت برگزاری دهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی و دومین نمایشگاه بینالمللی گردشگری در تبریز، اظهار کرد: مجددا ثبت روستای کندوان به عنوان اولین روستای جهانی گردشگری ایران در سازمان جهانی گردشگری را تبریک میگویم و امید است این ثبت به عنوان رونق اقتصادی استان و کشور شود و قطعا تاثیرگذار هم خواهد بود.
وی گفت: تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و ایجاد رفاه در مناطق روستایی از جمله اهداف سازمان جهانی گردشگری است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایعدستی استان با اشاره بر وضعیت نمایشگاه گردشگری و صنایعدستی، افزود: سالها بود که این نمایشگاه تعطیل بود و برگزار نمیشد ولی با پیگیری در وزارتخانه این مهم فراهم شد تا تبریز میزبان این نمایشگاه شود.
وی ابراز کرد: ۱۰ هزار متر مربع فضای سرپوشیده و یکهزار متر مربع فضای روباز در نمایشگاه برای نمایشگاه صنایعدستی و گردشگری آماده شده است و همچنین ۲۷ استان در این نمایشگاه شرکت کردند که ۲۲۵ غرفه صنایعدستی و ۵۰ غرفه گردشگری در این نمایشگاه حضور دارند.
حمزهزاده یادآور شد: خودروهای گردشگری و کمپرها هم نیز امسال به این نمایشگاه اضافه شده است که به نوعی حمل و نقل گردشگری را نشان میدهد.
فعالیت ۲۰ هزار فعال صنایعدستی دارای پروانه در ۸۵ رشته
وی تصریح کرد: نزدیک به ۲۰ هزار فعال صنایعدستی دارای پروانه در استان هستند که ۸۵ رشته صنایع دستی در استان وجود دارد. همچنین ۵ نوع از هنرهای سنتی ما نیز که به حالت فراموشی سپرده شده بودند، نیز احیا شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایعدستی استان توضیح داد: شهر تبریز به عنوان شهر جهانی دستبافت، شهر اسکو به عنوان شهر چاپ باتیک و همچنین اهر به عنوان شهر ورنی ثبت شده است و سه شهر دیگر از استان نیز کاندیدای ثبت ملی تشکیل پرونده دادهاند.
وی ادامه داد: روستای ملی صنایعدستی (نجف تراکمه) نیز به عنوان روستای ملی ورنی معرفی شده است.
۱۰۷ پروژه گردشگری با ۳۵ هزار میلیارد تومان
حمزهزاده با اشاره بر اینکه ۱۰۷ پروژه گردشگری در استان وجود دارد، متذکر شد: ارزش میلیاردی آن ۳۵ هزار میلیارد تومان است که خوشبختانه از حیث جذب سرمایهگذار کشور، رتبه سه کشور را داریم.
وی گفت: همراهی حوزه مطبوعات و خبرنگاران با میراث فرهنگی یکی از بازوهای قدرت ما محسوب میشود.
حمزهزاده با اشاره به ثبت جهانی ژئوپارک ارس اشاره کرد و گفت: سه کاروانسرای دیگر از استان نیز در پرونده کاروانسراهای گردشگری ثبت جهانی شده است.
وی یادآور شد: یونسکو اعلام کرده است که خود جنگلهای ارسباران( دیزمار) باید به تنهایی پرونده ثبت جهانی داشته باشد، از اینرو سال آینده این پرونده به یونسکو ارسال خواهد شد.
براساس این گزارش جنگلهای ارسباران امسال در قالب پرونده دیزمار به یونسکو ارسال شده بود که یونسکو اعلام کرد جنگل های ارسباران باید به صورت مستقل ارسال شود.