• امروز : دوشنبه - ۱۸ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 7 April - 2025
0

ارتقای سواد سلامت و دوری از روزمرگی، ضرورت امروز نظام سلامت است

  • کد خبر : 29887
  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۱:۵۴
ارتقای سواد سلامت و دوری از روزمرگی، ضرورت امروز نظام سلامت است
تریبون تبریز: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی راهبردی در حوزه سلامت کشور بر اهمیت ارتقای سواد سلامت عمومی، پیشگیری از بیماری‌ها و نقش پزشک خانواده در توسعه نظام درمانی تأکید کرد و گفت: مشارکت خیرین و تقویت زیرساخت‌ها و توجه به پرداختی نیروها و کادر سلامت از ملزومات بهبود خدمات بهداشتی و درمانی است.

به گزارش تریبون تبریز، محمدرضا ظفرقندی روز یکشنبه در دیدار نوروزی با مدیران و اساتید دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به جایگاه والای جامعه پزشکی در کشور، از تلاش‌های فداکارانه و خدمات ارزنده آنان در حفظ سلامت و بهداشت جامعه قدردانی کرد.
وی اساتید، کادر سلامت و کارمندان دانشگاه را وارثان آبروی جامعه پزشکی دانست و بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های علمی و انسانی برای پاسخ به نیازهای سلامت کشور تأکید کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی نظام سلامت، تصریح کرد: ما نیازمند برنامه‌ریزی در سه سطح کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت هستیم و اگر از روزمرگی فاصله نگیریم، فرصت‌ها از بین می‌رود.
ظفرقندی افزود: باید با شناسایی نیازها و ظرفیت‌های موجود، برای حل مسائل راهبردی از جمله کاهش نرخ باروری، تغذیه سالم، پیشگیری از بیماری‌ها و سلامت روان، اقدام کنیم.
وی با اشاره به اجرای پویش «نه به تصادف» در نوروز امسال، عنوان کرد: به طور مثال یکی از برنامه‌های کوتاه مدت در این چندماه گذشته، پویش ملی نه به تصادف بود که باید در قالب برنامه میان مدت و بلند مدت نیز ادامه یابد.
وی یکی از محورهای اساسی تحول در نظام سلامت را ارتقای سطح آگاهی عمومی و سواد سلامت دانست و افزود: مردمی که نسبت به سلامت خود آگاه باشند، بیماری‌ها را زودتر تشخیص می‌دهند و هزینه‌های درمان به‌مراتب کمتر خواهد شد، به‌ویژه در مورد بیماری‌های مزمن مانند سرطان، آموزش و تشخیص زودهنگام بسیار مؤثر است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص دیگر برنامه‌های اولویت‌ دار حوزه بهداشت و سلامت به موضوع تغذیه سالم اشاره کرد و گفت: در نان‌های مصرفی باید سبوس وجود داشته باشد، بنابراین بحث تغذیه بسیار اهمیت دارد، به طور مثال در گذشته‌های نه چندان دور به دلیل نبود ید در نمک، شاهد بیماری‌هایی خاصی در کشور بودیم که هم اکنون دیگر چنین بیمارانی برای فقر ید به ما مراجعه نمی‌کنند یا بسیار کاهش یافته است.
ظفرقندی با بیان اینکه تأمین منابع پایدار برای بخش سلامت یک نیاز حیاتی است، اظهار کرد: باید از ظرفیت خیرین، حمایت‌های دولتی و ساختارهای منسجم استفاده شود تا خدمات درمانی به‌صورت عادلانه در دسترس همگان قرار گیرد. ضمن اینکه تقویت نظام ارجاع، توسعه پزشک خانواده و بهبود زیرساخت‌های بیمارستانی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: تغییر رفتار سلامت‌محور در جامعه نیازمند آموزش، فرهنگ‌سازی و حمایت ساختاری است و ما باید به‌جای تمرکز صرف بر درمان، پیشگیری و ارتقای سلامت عمومی را در اولویت قرار دهیم.
ظفرقندی همچنین توجه به پرداختی نیروها و کادر سلامت را از اولویت‌های مهم نظام سلامت دانست و گفت: اجرای هر طرح و اصلاح ساختار در نظام سلامت در گرو رضایت کادر سلامت است.
وی همچنین با توجه به پتانسیل، گستردگی پوشش خدمات و ظرفیت‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایتخت و شهرستان‌های تهران بر اجرای اولویت‌های ذکر شده تاکید کرد و گفت: در زمینه اطلاع رسانی پویش نه به تصادف نیز روابط عمومی این دانشگاه اقدامات موثری انجام داده است.

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=29887

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.