به گزارش تریبون تبریز، مالک رحمتی در مراسم گرامیداشت روز ملی شوراها، اتحاد و انسجام مدیریتی را شرط موفقیت در برنامههای اجرایی دانست و گفت: بدون اتحاد و انسجام، بهترین برنامهها هم به سرمنزل مقصود نمیرسد و امیدواریم در سال آخر فعالیت شوراها در دوره ششم، شاهد این انسجام بین مدیریت شهری و مدیران اجرایی باشیم.
وی افزود: از نماینده محترم ولی فقیه در استان و ائمه محترم جمعه که محور وحدت و همدلی در استان هستند و همچنین فرمانداران، بخشداران، شهرداران و اعضای شوراها که برای حل مشکلات مردم و توسعه و پیشرفت استان تلاش میکنند، تشکر و قدردانی میکنم.
استاندار آذربایجان شرقی، حاکمیت اراده مردم در اداره کشور را بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی دانست و گفت: بهترین مسیر برای صیانت از این دستاورد و تحقق اهداف انقلاب، عملکرد مدیران است.
وی، برگزاری ۴۰ انتخابات در ۴۵ سال توسط نظام جمهوری اسلامی را یکی از صحنههای بینظیر در نظامهای سیاسی دنیا برشمرد و با اشاره به برگزاری باشکوه دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی، ابراز امیدواری کرد با اهتمام شوراهای اسلامی و تلاشهای مجریان و ناظران، دور دوم انتخابات مجلس هم در کمال امنیت و سلامت با حضور گسترده مردم برگزار شود.
رحمتی با اشاره به اینکه انقلاب و نظام اسلامی بر سه رکن اعتقاد به خداوند متعال، اعتماد به مردم و تبعیت از ولایت شکل گرفته است، افزود: اگر از این سه رکن صیانت کنیم در کارها هیچ بنبستی نخواهیم داشت و شاهد رشد و توسعه در همه ابعاد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه شوراها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی هستند، گفت: امام راحل تنها دو ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دستور تشکیل شوراها را صادر کردند که این نشان از درایت ایشان و جایگاه مهم و تعیینکننده شوراها در اداره کشور است؛ هرچند تشکیل شوراها با دو دهه تاخیر در سال ۱۳۷۸ تحقق یافت.
استاندار آذربایجان شرقی با اعلام حمایت از تفویض اختیارات دستگاههای دولتی به شوراها، گفت: اگر بتوانیم در دولت به اقدامات سیاستگذاری و نظارت بیشتر توجه کنیم و وظایف تصدیگری را به خود مردم با محوریت شوراها واگذار کنیم، بهرهوری در نظام مدیریتی افزایش مییابد و ما آمادگی داریم که با انجام کار کارشناسی در این زمینه، از استانهای پیشگام در واگذاری اختیارات به شوراها باشیم.
وی با تاکید بر پرهیز از نگاههای بخشی و کوتاهمدت، گفت: شوراها برای کارآمدی بیشتر باید نگاه توسعهای جامعنگر و بلندمدت داشته باشند، در غیر این صورت موفقیتی به دست نمیآید.
رحمتی با اشاره به سیاستهای دولت در حوزه ساخت مسکن، گفت: یکی از اهداف دولت، کاهش قیمت تمامشده مسکن است؛ بنابراین انتظار داریم که عوارض و تعرفههای محلی، کمترین میزان افزایش را داشته باشد و شوراها این موضوع را در دستور کار قرار دهند.
وی افزود: مساله مسکن باید در محوریت مباحث شوراها قرار گیرد و شوراها نسبت به این بخش حساسیت نشان دهند؛ در این صورت میتوانیم بخش عمدهای از مشکلات نهضت ملی مسکن را برطرف کنیم.
رحمتی با بیان اینکه مدیریت هر شهر و هر بخش در کنار دستگاههای مسئول باید متولی بخش مسکن باشند، به فرمانداران استان نیز تذکر جدی داد که در اجرای پروژههای مسکن از نظرات شوراهای اسلامی استفاده کنند.
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه متوازن یکی از سیاستهای اصلی استان است، افزود: معتقدیم که اگر همه استان باهم رشد کنند، آذربایجان شرقی استانی توسعهیافته خواهد بود و در این راستا، توجه جدی به توسعه روستایی بسیار مهم است.
وی افزود: برنامههای خوبی در این زمینه شروع شده که شوراهای اسلامی در متن این اتفاقات هستند و باید مشارکت جدی در روند برنامههای توسعه روستایی داشته باشند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین اعضای شوراهای اسلامی را به ترجیح دادن منافع عمومی مردم به منافع سازمانی و گروهی، داشتن روحیه تعاون و همکاری با سایر بخشها، قاطعیت و شجاعت در حفظ بیتالمال، توجه ویژه به رونق گردشگری و بومگردی، توجه به نشاط عمومی و ورزش قهرمانی و همگانی در بخشها و روستاها، کار ویژه و جهادی در حوزه جوانی جمعیت، شفافیت مالی و پاسخگویی، توجه به هویتبخشی شهرها و روستاها با محوریت زیباسازی محیطی و معماری، توجه ویژه به فعالیتها و برنامههای فرهنگی با هدف پاسخگویی به نیازهای جوانان و بانوان و توانمندسازی روستاییان در راستای برنامههای جهش تولید توصیه کرد.
پیش از سخنان استاندار آذربایجان شرقی، تعدادی از اعضای شوراهای اسلامی منتخب استان به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود درخصوص مسائل مختلف در حوزه کاری شوراها پرداختند.