در این نظرسنجی که توسط واحد پژوهش و افکارسنجی اداره کل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تبریز و از طریق شبکههای مجازی با طرح سوال” کدامیک از اقدامات شهرداری تبریز در ۳ ماه نخست سال تاثیرگذاری بیشتری دارد؟ الف) توزیع ۷۰ هزار تن آسفالت ب) خرید اتوبوس و نوسازی تاکسیهای فرسود ج) برنامههای ورزشی و فرهنگی د) ساماندهی مقبره الشعرا” اجرا شد، ۲۲ هزار و ۵۳۳ نفر شرکت کردند.
طبق نتایج بدست آمده ۳۶ درصد گزینه توزیع آسفالت، ۳۴ درصد خرید اتوبوس و نوسازی تاکسیهای فرسوده، ۲۰ درصد گزینه ساماندهی مقبرهالشعرا و در نهایت ۱۰ درصد برنامههای فرهنگی و ورزشی را عنوان کردند.
صفحات اینستاگرامی و کانالهای تلگرامی نصرنیوز، آذرانجمن، تبریز خبرلری، شمس نیوز، شهریار، بیداری آذربایجان، عصر تبریز، تبریزیم، کاف نیوز، تبریز جوان، به وقت مطالبه، سون خبر، فصل نیوز، آوای تبریز، خبرفردا، اخبار اول، نگاه آذربایجان، احرار نیوز و تبریز سیاست این نظرسنجی را به اشتراک گذاشتهاند.
توزیع آسفالت و خرید اتوبوسهای شرکت واحد و نوسازی تاکسیهای فرسوده در مجموع با ۷۰ درصد بیشترین نمود و تاثیرگذاری در شهر را طبق نظرات شهروندان داشته است و نکته قابل تامل در این نظرسنجی درصد ناچیز گزینه مربوط به اقدامات فرهنگی و ورزشی است که برخلاف انتظار کمترین تاثیرگذاری را با ۱۰ درصد کسب کرده است.
شهرداری تبریز با تدوین بودجه و برنامه یکساله فرهنگی سالی متفاوت از سالهای قبل در این حوزه آغاز کرد. در حیطه فرهنگی و به ویژه ورزشی از آغاز سال با اجرای برنامههایی از قبیل جمعههای ورزشی، تابستونتو با ورزش بساز و … و از طرفی با برنامهریزی مدون که مقرر شد هر یک از مناطق دهگانه در هر مناسبت ملی و مذهبی ۱۰ برنامه فرهنگی متنوع برگزار کنند که در مجموع شامل ۴ هزار برنامه فرهنگی میشود، فعالیت متفاوت خود را در قیاس با سالهای قبل اعلام کرد ولی بعد از گذشت حدود ۴ ماه از سال و طبق نتایج نظرسنجی، به نظر میرسد شهروندان از نتیجه اقدامات مطلع نبودهاند.
ظرفیتهای بالای فرهنگی و ورزشی شهرداری از قبیل کتابخانهها، خانههای سلامت، فرهنگسراها، پارکهای بانوان و یا سالنهای ورزشی و استخرها که روزانه با ارائه امکانات پذیرای شهروندان هستند، بهترین بستر برای سازمان فرهنگی و هنری و همچنین مسئولین فرهنگی مناطق و مراکز فرهنگی است تا مردم را به حضور در برنامههای تجمعی تشویق نمایند. با استناد به نتایج نظرسنجی چندان اطلاع رسانی مناسب از طریق این مراکز و حوزههای فرهنگی به عمل نیامده است.
بنا بر گفته رئیس شورای اسلامی شهر تبریز، شهرداری امسال بیسابقهترین بودجه را به حوزه فرهنگ تخصیص داده است، همچنین یعقوب هوشیار شهردار تبریز اصلی ترین رویکرد مدیریتی خود را توجه به کارکرد اجتماعی در این کلانشهر اعلام کرده است.