به گزارش تریبون تبریز علی اکبر ابراهیمی امروز در نشست هم اندیشی روسای اتحادیه چاپخانه داران کشور با موضوع “بررسی راهکارهای تحقق مهار تورم و رشد تولید در حوزه چاپ “در تبریز اظهار کرد: متولی اصلی صنعت چاپ در کشور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و به عنوان تولیت این صنعت برای ارتقاء و بالندگی این صنعت اهتمام دارد.
وی گفت: تشکیل شورای سیاستگذاری و راهبردی صنعت چاپ که قاطبهی فعالان این حوزه عضو این شورا هستند، اتفاق مبارکی است و امیدواریم ثمرات خوبی داشته باشد.
ابراهیمی با اشاره به اینکه در قانون صنعت چاپ از معافیت مالیاتی برخوردار است اما این قانون مغفول مانده است، گفت: مشکلاتی برای فعالان صنعت چاپ در کیفیت مبلغ پرداختی مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد که وزارت ارشاد از طریق مجلس و با وضع قوانین لازم در حال پیگیری است.
وی همچنین مکلف کردن شعبههای شهرستانی سازمان تامین اجتماعی نسبت به پوشش بیمهای فعالان صنعت چاپ را از جمله اقدامات وزارت ارشاد دانست و افزود: صنعت چاپ یک صنعت راهبردی است و لازم است خدمات حمایتی مناسبی از آن صورت گیرد.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه صنعت چاپ صنعتی گسترده و بزرگ و پیشران در تمام عرصه هاست گفت: هویت هر تولیدی بسته به صنعت چاپ است و مواد اولیه در این حوزه گران است و با تسهیلات اندک نمی توان کاری از پیش برد.
وی تاکید کرد: تحریم های ناجوانمردانه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و هزینههای سنگین در این عرصه نیارمند آن است که دولت توجه ویژهای به صنعت مادر و تاثیرگذار چاپ داشته باشد و حمایت دولت از صنعت چاپ درواقع سرمایه گذاری برای نظام و کشور است.
مدیرکل امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه عدم شناخت نسبت به قدرت و توان صنعت چاپ مشکلاتی را بوجود آورده است، افزود: اعطای وام تبصره ۱۶ و ۱۸ شامل سرمایه در گردش و تجهیز در حال اجراست اما درواقع تسهیلات در نظر گرفته شده برای چاپ در حد و شان این صنعت نیست و باید گفت این مقدار به اندازهای کم است که تنها مصرف یک روز کاغذ چاپخانه است.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه صنعت چاپ جزو گرانترین صنعتها است، تصریح کرد: اعطای تسهیلات به میزان ۳۵۰ میلیون تومان به واحدهای چاپی کفاف هزینههای تجهیز و بهسازی ماشین آلات را نمی دهد.
وی افزود: وزارت فرهنگ ارشاد اسلامی درصدد است تا نرخ تسهیلات به میزانی که نیاز فعالان چاپ را کفایت کند را افزایش دهد و در همین راستا از صندوق توسعه نیز برای بهسازی ماشین آلات، تسهیلاتی اعطا می شود.
وی در ادامه به سه حوزه برنامه ریزی شده دفتر امور چاپ و نشر اشاره کرد و گفت: حوزه مهارتی یکی از این حوزه ها است که با همکاری سازمان فنی و حرفه ای فعالیت های آن در حال پیگیری است و در حوزه متوسطه نیز راه اندازی رشته چاپ در هنرستانها مورد نظر است و حوزه پژوهشی و تاسیس انیستیتو چاپ در دانشگاه امیرکبیر نیز از جمله فعالیت های در نظر گرفته شده در این راستا است.
مدیرکل امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تبریزیکی از قطبهای صنعت کشور بوده و ظرفیتهای متعددی را در حوزه صنعت چاپ به عنوان صنعت راهبردی و مکمل سایر صنایع دارد و صادرات قابل توجهی در حوزه محصولات چاپی و سایر محصولات غیرنفتی در آذربایجانشرقی اتفاق میافتد.
گفتنی است میزگرد تخصصی «بررسی راهکارهای تحقق مهار تورم و رشد تولید در حوزه چاپ» به میزبانی تبریز و با حضور جمعی از روسای اتحادیههای تخصصی و مستقل استانهای کشور برگزار شد.