• امروز : پنج شنبه - ۱۵ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 5 December - 2024
0

پیگیر لغو مجوز صمت خواهم بود/ شوش قوم کویری در دل آذربایجان/ استاندار از منابع آذربایجان محافظت کند

  • کد خبر : 25863
  • ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۲
پیگیر لغو مجوز صمت خواهم بود/ شوش قوم کویری در دل آذربایجان/ استاندار از منابع آذربایجان محافظت کند
تریبون تبریز: نماینده مردم اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی گفت: نباید اجازه بدهیم برداشت صورت بگیرد و تخریب شود و طبق اطلاعی که به من داده اند برداشت صورت نمی گیرد.

به گزارش تریبون تبریز، این منطقه دیدنی و زیبا، با مساحت بیش از شش هکتار به مانند کویری کوچک در دل منطقه زیبا و خوش آب و هوای روستای مقصودلوی بخش مرکزی هریس واقع شده که علاوه بر جاذبه‌ی گردشگری و تفریحی، برای درمان مفاصل و عضلات نیز کاربرد داشته و سالانه پذیرای میهمانان و گردشگران زیادی است.
با توجه به قابلیت‌ها و پتانسیل‌های گردشگری متعدد در شهرستان هریس، متاسفانه تاکنون این منطقه بکر و گردشگرپذیر با وجود جذابیت و موقعیت خاص خود، آن‌گونه که باید برای عموم مردم معرفی و شناسانده نشده و در گمنامی مانده است.

“بیت اله عبداللهی” در واکنش به انتشار گزارش نصر در خصوص بهره‌برداری معدنی از منطقه شوش قوم و تخریب مزیت های بکر گردشگری آن در شهرستان هریس، گفت:  صنعت و معدن نمی تواند مجوزی که داده است را لغو کند و نیاز است راهکار قانونی برای آن پیدا کنیم.
وی ادامه داد: نیاز به سرمایه گذار داریم، اگر بتوانیم یک سرمایه گذار پیدا کنیم مشکل حل می شود.
وی با تاکید بر این که به فرماندار هریس موضوع را قبلا اطلاع داده ام گفت: نباید اجازه بدهیم برداشت صورت بگیرد و تخریب شود و طبق اطلاعی که به من داده اند برداشت صورت نمی گیرد.
عبداللهی در پایان ضمن تاکید بر اهمیت این کویر گفت: پیگیر لغو مجوز صنعت و معدن خواهم بود.
“احمد حمزه زاده” مدیر کل میراث فرهنگی استان در سال های گذشته در کارگروه گردشگری شهرستان هریس بر لزوم تبدیل منطقه شوش قوم به محل تولید ثروت پایدار تاکید کرده و گفت: با توجه به اینکه این منطقه کویری یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری آذربایجان شرقی است، انتظار داریم با همراهی فرمانداری شهرستان وضعیت مجوز برداشت معدنی این منطقه به زودی مشخص شود تا با مشارکت سازمان صمت و اداره کل محیط زیست، بتوانیم این منطقه را به ثبت ملی برسانیم تا از بروز هرگونه گزند و آسیب به این منطقه جلوگیری شود.

منطقه گردشگری شوش قوم هریس پدیده ای طبیعی و نادر زمین شناسی است که با مساحت بیش از ۶ هکتار به مانند کویری کوچک در دل منطقه زیبا و خوش آب و هوای روستای مقصودلو از توابع بخش مرکزی هریس و در فاصله ۸۰ کیلومتری تبریز و ۱۰ کیلومتری هریس واقع شده است.
این منطقه گردشگری که اهالی بومی به آن آغ قوم نیز می گویند، با وزش بادهای غالب در گذر زمان به ‌وجود آمده و منظره‌ ای بسیار دیدنی و زیبا در دل منطقه خوش آب و هوای روستای مقصودلو پدید آورده است که برای درمان مفاصل و عضلات نیز کاربرد دارد.
 با وجود قابلیت ‌های گردشگری متعدد در شهرستان هریس، تاکنون این منطقه بکر و گردشگر پذیر آن گونه که باید به مردم معرفی نشده و گمنام مانده است.
طبق گزارش ‌های اهالی منطقه در خصوص تخریب و انتقال خاک شوش قوم، مشخص شد که سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی از سال ۱۳۹۲ مجوزی به یکی از شرکت ‌های منطقه مبنی بر برداشت مصالح مورد نیاز از این منطقه داده است.
چهار سال پیش نیز “بابک محبوب علیلو” در واکنش به انتشار گزارش نصر در خصوص بهره‌برداری معدنی از منطقه شوش قوم و تخریب مزیت های بکر گردشگری آن در شهرستان هریس، گفت: ما نسبت به حفظ انفال و منابع طبیعی حساسیت ویژه‌ای داریم و امروز دستورات لازم برای بررسی ویژه صدور مجوز بهره‌برداری از منطقه شوش قوم هریس در جهت صیانت از حقوق عامه صادر شد.

“عبدالحمید سرتیپی” در گفتگو با نصر در واکنش به خبر (سایه صمت بر روی این فرصت سوزی) گفت: در قانون معادن آمده است که هر کسی که در هر جای کشور می تواند معدن را ثبت کند، برای اخذ مجوز نیز لازم است از طریق صمت اقدام شود که در قدم اول برای استعلام به منابع طبیعی فرستاده می شود، در سال ۹۲ اداره میراث فرهنگی برای این کویر مجوز بلامانع را صادر کرده است.
وی ادامه داد: صمت به تنهایی نمی تواند جلوی برداشت معدن را بگیرد، برای این امر نیز نیاز به مجوز قانونی و راهکار قانونی است که باید طی شود.
سرتیپی گفت: فرمانداری هریس نیز قبلا در این رابطه اعتراض کرده بود که موضوع به شورای معادن استان به ریاست مرحوم آقای خرم برگزار و پس از طرح موضوع مستندات ارائه و نتیجه جلسه چنین شده است که سرمایه گذار می‌تواند کار خود را انجام دهد و بلامانع است.
وی خاطرنشان کرد: اگر میراث اکنون مخالف برداشت آن منطقه است باید از طریق قانونی اقدام کند، نامه موافقت میراث فرهنگی در صمت وجود دارد و بدون مجوز آن ها و دیگر سازمان ها امکان صدرو مجوز وجود ندارد.
مدیر کل صمت استان گفت: در صورت مخالفت میراث فرهنگی از برداشت کویر شوش قوم لازم است تا اداره میراث فرهنگی مستقیم ا موضوع را در شورای معادن مطرح و موارد لازم را طرح نماید.
سپس” علی قنبری” معاون منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی در گفتگو با نصر اظهار کرد: برابر ماده ۲۴ قانون معادن اداره صمت مکلف است با استعلام از دستگاه های مربوطه در حوزه های مختلف استعلامات را انجام دهد.
منابع طبیعی نیز بر حسب وظایف قانونی خود در صورتی که منطقه مد نظر جز مراتع و جنگل نباشد موافقت می نماید.
 “شهنام اشتری” مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی نیز گفت: آن منطقه جز مناطق حفاظت شده نیست و لازم است موضوع را از منابع طبیعی پیگیری کنید!
“احمد حمزه زاده” مدیر کل میراث فرهنگی استان نیز گفت: متاسفانه سازمان صنعت و معدن در آن جا مجوز معدن صادر کرده و هرگونه پیگیری که انجام دادیم نتوانستیم مجوز را باطل کنیم.
تنها راه نجات شوش قوم این است که محیط زیست به آن جا ورود کند و با توجه به این‌که جز عرصه های ثبتی میراث نیست و ثبت ملی نشده است قانونا نمی‌توانیم جلوی برداشت را بگیریم.
حمزه زاده خاطر نشان کرد: با وزارت صمت مکاتبات زیادی در این رابطه داشته ایم اما تاکنون هیچ نتیجه ای نشده است.
“مهدی نعمتی” فرماندار شهرستان هریس نیز در گفتگوی تلفنی با خبرنگار نصر گفت: برداشتی که هم اکنون در آن جا صورت می گیرد با اخذ مجوز صورت گرفته است و به غیر از آن سرمایه گذار هیچ کس حق برداشت ندارد و برابر مجوز صادر شده ۴الی ۵ سال از مهلت برداشت زمان باقی مانده است.
وی ادامه داد: فراوری خاک این کویر توسط خود شرکت صورت می گیرد و باتوجه به اینکه برخی مواد در حوزه های مختلف در این خاک وجود دارد، آهن و دیگر فلزات و مواد از این خاک جدا شده و در صنایع مختلف استفاده می شود، بر حسب اطلاعاتی که داریم این مواد در داخل کشور استفاده می شود و صادرات صورت نمی‌گیرد.

حفظ محیط‌ زیست، منابع طبیعی و دیگر منابع خدادادی یکی از دغدغه‌های جهانی محسوب می‌شود. در تمام دنیا برای حفظ مناطق بکر و گردشگری سرمایه‌گذاری ها و تلاش های بسیاری صورت می‌گیرد تا به هر نحو ممکن از آن منطقه محافظت شده و در راستای انتفاع عمومی به کار گرفته و باعث رونق اقتصادی و جذب توریست باشد.
تخریب منابع خدادادی اقدامی ناپسند است که موجب ورود ضرر به مردم خواهد شد. انسان وظیفه دارد که منابع الهی را برای آیندگان حفظ کند و از آن ها برای بهتر شدن امور استفاده کند.
نیاز است در این فرصت ازدست رفته هر چه زود تر استاندار جدید با قاطعیت از منابع استان حفاظت کرده و جلوی غارت این کویر را بگیرد.
در حالی که در اصفهان، شیراز، کاشان، یزد و… شاهد محافظت از آثار طبیعی و تاریخی هستیم اما در آذربایجان؛ مناطق گردشگری خدادادی در حال تخریب با مجوز رسمی دستگاه های دولتی هستند!

لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=25863

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.