به گزارش تریبون تبریز، مهدیه فلاح روز دوشنبه در گفت و گویی افزود: علوفه سورگوم همانند ذرت علوفه ای قابلیت سیلو کردن را دارد و ارزش غذایی آن نیز نظیر ذرت است.
وی اضافه کرد: سورگوم علوفه ای است که اغلب در مناطقی که دارای اراضی کم بازده و شور هستند و امکان کشت ذرت در آنها نیست، کشت می شود و با این شرایط بهترین علوفه جایگزین برای ذرت با مصرف آب کمتر به شمار می رود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: کشاورزان در شهرستان های ارومیه، میاندوآب، خوی و پلدشت اقدام به کشت این گیاه اقتصادی و کم آب بر کرده اند و پیش بینی می شود بیش از ۴۰۰ تن علوفه با کیفیت از این مزارع برداشت شود.
فلاح اظهار کرد: با توجه به خشکسالی های اخیر و لزوم تامین و تولید علوفه، جایگزینی علوفه های کم آب بر با تولید بالا و کیفیت مناسب جهت تغذیه دام نظیر سورگوم در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد.
وی گفت: به منظور گسترش سطح زیر کشت گیاهان کم آب بر اقدامات ترویجی و آموزشی برای بهره برداران صورت می گیرد.
چائیر، جاروی رشتی (نام علمی:Sorghum) گیاهی از خانواده غلات است که در ایران ذرت خوشه ای نامیده می شود.
با توجه به شباهت ظاهری این گیاه با ذرت و ارزن که باعث شده آمار سطح کشت این دو گیاه با هم مخلوط شود، برای ایجاد تمایز میان این دو از اسم سورگوم که یک اسم جهانی برای این گیاه است استفاده می شود.
سورگوم اسپید فید در مقابل تنش های مختلف مقاومت بالایی دارد زودرس بوده ، به صورت علوفه تر و خشک قابلیت استفاده برای دام را دارد. چندچینی داشته و به استرسهای محطی هم مقاوم است.
عملکرد علوفه ای تر آن ۹۰تا ۱۳۰ تن در هکتار بوده و عملکرد علوفه خشک ۱۷ تا ۲۱ تن در هکتار است. با مناطق سرد و معتدل، گرم و مرطوب و گرم و خشک سازگاری دارد.
به تاسیسات پر هزینه وابسته نبوده و علوفه آن به شیوه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. علوفه سورگوم به چهار طریق علوفه تر، سیلویی، علوفه خشک و چرای مستقیم مورد استفاده قرار میگیرد.
این علوفه در اسفندماه، بهار و مرداد ماه به صورت شخم عمیق و و سطحی با توجه به دمای خاک کشت می شود.
علوفه «سورگوم» برای نخستین بار در آذربایجان غربی کشت شد
تریبون تبریز: مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: ۶۵ هکتار از اراضی استان برای نخستین بار به کشت گیاه کم آب بر «سورگوم» اختصاص یافت.
لینک کوتاه : https://tribunetabriz.ir/?p=20913
- ارسال توسط : esarbaz
- 84 بازدید
- بدون دیدگاه