به گزارش تریبون تبریز، حبیبه هراتی صبح روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: روزانه یک هزار تن زباله در تبریز تولید می شود بطوریکه سرانه تولید روزانه زباله در تبریز، ۶۳۰ گرم است که در مقایسه با سرانه کشوری و جهانی، آمار قابل قبولی است.
وی با تاکید بر اینکه ۸۰ درصد از هزینه های دریافتی پسماند برای جمع آوری هزینه می شود، گفت: طرح جمع آوری شبانه پسماند شهری در تبریز برای مرحله اول در دو حوزه منطقه ۵ و ۲ شهرداری تبریز انجام شده و به تدریج در سایر مناطق نیز اجرایی خواهد شد.
هراتی با اشاره به اینکه این طرح ابتدا در تهران و بلافاصله در دیگر کلانشهرها اجرا شد، گفت: پس از اجرای این طرح معایب آن از جمله عدم فرهنگ سازی جامعه و شهروندان آشکار شد.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تبریز با تاکید بر اینکه شهروندان دو تکلیف قانونی بر عهده دارند، ابراز کرد: کاهش تولید پسماند و تفکیک از مبدا از جمله وظایف هر شهروند بوده و بر اساس قانون مدیریت پسماند حفظ محیط زیست کشور از آثار زیانبار پسماندها یک وظیفه همگانی است.
وی با ابراز نگرانی از افزایش زباله گردها در سطح شهر ادامه داد: این افراد برای اجرایی کردن اهداف خود باکسهای زباله را وارونه میکنند که این باعث تخریب بسیاری از باکسها میشود.
هراتی ادامه داد: برخی زباله گردها و کودکان کار از آسیبهای اجتماعی جدی برخوردار هستند که باید در این مورد نیز تدابیری اندیشیده شود.
او در پاسخ به این سوال که چرا جمع آوری زبالهها به صورت شبانه انجام میگیرد ابراز کرد: کاهش تردد خودروها و در پی آن کاهش آلودگی هوا از جمله دلایل جمع آوری زبالهها در شب است.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تبریز گفت: تولید زباله در شب عید به ۱٫۵ برابر زمان عادی خود افزایش پیدا کرده بود.
هراتی با تاکید بر اینکه پس از مشهد بیشترین کاربر فعال در این طرح را شهر تبریز به خود اختصاص داده است، گفت: علاوه بر اینکه پیامهای شهروندی کاملاً رصد میشود، برای هر شهروندی که مشارکت کامل با ما را داشته باشد از معافیت ۳۰ درصدی عوارض بهره مند خواهد شد.
وی ادامه داد: از جمله معضلات تخلیه باکسهای زباله توسط خودروهای مکانیزه، میتوان به پارک خودروها در حریم این باکسها و ایجاد مانع برای تخلیه زبالهها اشاره کرد.
هراتی با بیان اینکه زمان مشخصی برای تحویل زباله و پسماند از درب منازل به ماموران جمع آوری زباله اطلاع داده میشود، گفت: در اجرای این طرح پسماندهای شهروندان خریداری شده و کیف پول آنها شارژ میشود.
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تبریز با تاکید بر اینکه مبلغ شارژ شده کیف پول شهروندان برای پرداخت عوارض شهرداری و غیر اختصاص مییابد، افزود: در حال حاضر ۸ هزار کاربر فعال فعال داریم که امید است این آمار در روزهای آتی به ۵۰ هزار کاربر فعال افزایش یابد.